Broccoli soep, gegrilde paprika en ei!

Gepubliceerd op 4 september 2020 om 22:22

Ingrediënten

- 1 flinke stronk broccoli van c.a. 400 gram 
- 1 courgette
- 200 gram spinazie
- 4 stengels bleekselderij
- 3 sjalotten
- 3 tenen knoflook 
- 1 winterpeen
- 2/3 eetlepels biologisch bouillonpoeder (kip)
- 1 theelepel karwei zaad
- 2 eieren
- 1 paprika
- 1 eetlepel witte azijn
- indien gewenst een scheutje kokosmelk  

1. Snij de knoflook, sjalotten, bleekselderij en wortel in kleine stukjes.

2. Haal de broccoliroosjes van de stronk en snij de stronk in plakken.

3. Snijd de paprika in reepjes.

4. Verhit in een grote soeppan een eetlepel olijfolie. Zet het vuur niet te hoog omdat de bodem van de soeppan vaak dun is. 

5. Voeg de sjalot, knoflook, bleekselderij en wortel toe aan de pan en fruit het geheel aan. Zorg ervoor dat de groente zacht, maar niet bruin wordt. Keep it all moving! :) 

6. Voeg vervolgens de broccoli en de courgette toe. 

7. Meng het karwei zaad en de bouillon poeder bij de groente en voeg vervolgens 1 liter water toe aan de pan. Zorg ervoor dat alle groente onder staat. Afhankelijk van de diameter van de pan kan dit soms wat meer water vragen. Stem in dat geval de hoeveelheid bouillonpoeder hierop af. 

8. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag, maar laat de soep zachtjes doorkoken. 

9. Bak ondertussen in een koekenpan de paprika reepjes goed gaar. 

10. Breng in een apart pan water aan de kook en voeg hier één eetlepel azijn aan toe. Zorg ervoor dat de pan goed vol is. In deze pan zal je het ei pocheren. Breek daarom een ei in een kopje. Op die manier kan je straks gemakkelijk het ei in het water laten zakken. 

11. Zodra het water gekookt heeft, zet je het vuur laag. Laat het ei rustig in het water zakken en hou het water tegen de kook aan. Speel daarom met de warmte van je pit en de pan. Til de pan op als je merkt dat het teveel gaat borrelen, maar zorg dat er aan de andere kant genoeg hitte in de pan blijft. Na drie minuten schep je het ei rustig uit de pan en leg je hem op een schoteltje. 

12. Zodra je broccolistam gaar is, voeg je de spinazie toe aan de soep en roer je dit goed door zodat de spinazie slinkt. 

13. Pureer de soep met een staafmixer. Breng vervolgens op smaak met zout en peper. 

14. Schep de reepjes paprika in een diep bord en schenk de soep er omheen. Maak de soep af met een scheutje kokos olie en plaats het gepocheerde ei op de paprika reepjes. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. 

ENJOY! :)