Bananenpannenkoekjes met fruitcompote

Gepubliceerd op 4 september 2020 om 22:15

Ingrediënten:

- 1 banaan
- 2 eieren
- 50 ml Sojamelk/kokosmelk/amandelmelk/havermelk
- 4 eetlepels kokosrasp
- 1 eetlepel kaneel
- snufje zout

Voor de compote
- handje rood fruit (frambozen, blauwe bessen, bramen) 
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel kaneel
- scheutje water

1. Prak de banaan.

2. Voeg de eieren toe en roer met de garde het tot een glad mengsel.

3. Voeg de melk, kaneel, zout en kokosrasp toe en meng het geheel. Je beslag is klaar! 

4. Plaats een steelpannetje op laag vuur met daarin het rode fruit, de citroensap en een scheutje water. Zorg ervoor dat de bodem van de pan bedekt is met water zodat het fruit rustig los kan koken en zich kan vermengen met het vocht. 

5. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt wat grasboter of kokosolie in de pan. Schenk 1 soeplepel van het beslag in de pan en laat de pannenkoek garen. Zodra de pannenkoek droog is aan de bovenkant, draai je de pannenkoek om. Een bananenpannenkoek is iets kwetsbaarder dan een reguliere pannenkoek. Speel daarom een beetje met de hitte als het nodig is. Herhaal dit proces tot het beslag op is. Hou ondertussen de compote goed in de gaten. 

6. Voor de compote is het belangrijk dat de bessen en het vocht zich versmelten en het vocht steeds meer inkookt zodat er een jamachtige substantie ontstaat. Zodra een groot deel van het ‘natte’ vocht is ingekookt, voeg je de kaneel toe en roer dit goed door. Dit zal zorgen dat de compote wederom weer wat dikker wordt. Houdt het vuur laag want de compote is nu erg gevoelig voor teveel hitte.

7. Zodra alle pannenkoeken klaar zijn, leg je ze op een mooi stapel en schenk je de compote over de pannenkoeken. Je kan, indien gewenst, nog wat extra toppings toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan wat notenboter, wat cacao nibs of wat extra kokosschaaf.

  Enjoy!!