Kumquats Kardemom Marmelade

Gepubliceerd op 23 januari 2023 om 15:23

Deze kleine smaakbommetjes zijn ontzettend smaakvol. De sinaasappel smaak die bijna prikkelt op je tong is een heerlijk ingrediënt voor het maken van een heerlijke marmelade. Niet alleen is die Marmelade lekker op wat geroosterd brood, maar ook een perfecte combinatie naast een Frans kaasje. Veel plezier met het maken van deze marmelade!

 

Ingredie╠łnten

500 gram kumquats

120 gram geleisuiker

300/400 ml water

1,5 theelepel kardemom

snufje zout

 

 

  1. Snijdt de kontjes van de kumquats af. Neem vervolgens de helK van de kumquats en snijdt van deze kumquats ook de schil af. Dit doe je gemakkelijk door de kumquat rechtop te zetten en met een mes naar beneden de schil langs het vruchtvlees te laten gaan. Op deze manier hou je een deel kumquats over met schil, en een deel zonder schil. De schil is het bittere deel en daarom willen we niet alle schil mee koken. Snijdt van de kumquats met schil de kumquats in plakjes.

  2. Neem steelpan en voeg hier de kumquats, het water en de kardemom aan toe. Laat die geheel op zacht voer licht koken voor ongeveer 10 minuten. Je zult zien dat het vruchtvlees een stuk zachter is geworden. Mocht het water te snel verdampen, voeg dan steeds een beetje water toe. Je wilt het mengsel niet te droog hebben.

  3. Voeg vervolgens de geleisuiker en de zout toe. Laat het mengsel goed inkoken tot het een lobbige substantie heeft.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.