Sweet, Spicy and Fresh granaatappel Kippendijen

Gepubliceerd op 18 augustus 2021 om 20:08

Granaatappel en kippendijen

Een mooie rode granaatappel. Ze zijn zo prach5g rood en zijn een hun kleine segmentjes knallen met smaak. Dit ovengerecht en easy maar heel erg smaakvol. Ik geef je gelijk een 5p voor als je het moeilijk vind de granaatappel los te maken. Snijdt de granaatappel in kwarten en haal de segmentjes los in een kom met water! Veel kookplezier! Op mijn Instagram vind je nog een reels terug met extra beeldmateriaal voor dit recept.

 

Ingrediënten

750 gram kippendijen
1 granaatappel
700 gram aardappelen, vastkokend Groene mini asperges
1 pompoen
4 eetlepels zoete chilisaus
1/2 duim gember
3 teentje knoflook
4 eetlepels soja saus
3 eetlepels honing
1ui
1 bosje peterselie
1 handje walnoten Peper/zout
olijfolie

 

1. Verwijder de granaatappel segmentjes uit de granaatappel. Houdt 3 eetlepels granaatappel apart. Deze zullen wij aan het eind gebruiken als extra garnering.

2. Gebruik een keukenmachine om de rest van de granaatappel te malen om vervolgens granaatappelsap te creëren. Maal het geheel en zeef het mengsel zodat je enkel nog de sap overhoudt.

3. Snij de ui in halve ringen pers de knoflook of hak deze in kleine stukjes. Neem een ruime schaal. Voeg hier de zoete chilisaus, de soja saus, de honing, knoflook, ui, zout, peper en 150 milliliter van het granaatappelsap.

4. Meng het geheel tot een mooie saus en voeg de kippendijen toe. Laat de marinade goed intrekken in de kip. Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden.

5. Snijdt de pompoen in stukken en de aardappelen in partjes.

6. Neem een diepe bakplaat of een ruime ovenschaal. Plaats de aardappelpartjes en pompoen aan de ene kant van de schaal en besprenkel ruim met olijfolie, zout en peper. Leg de asperges in het midden. Plaats de kippendijen aan de andere kant van de schaal en besprenkel met de marinade.

7. Plaats de schaal in de oven voor 20 minuutjes. Na de 20 minuten, verander de stand van de oven naar ‘grill’ en 230 graden. Zet het geheel nog 10 minuutjes op deze stand in de oven.

8. Hak de walnoten in kleinere stukken, en snijdt de peterselie fijn. Plaats alles in een mooie grote schaal en voeg de apart gehouden partjes, de walnoten en peterselie toe aan de schaal.

 

ENJOY!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.