Boodschappen

Gepubliceerd op 15 januari 2021 om 21:37

Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik kan mij heel goed voorstellen dat het doen van boodschappen tijdens het aanpassen van de leefstijl echt moeilijk is. Ik heb ook zelf nog steeds momenten dat ik het moeilijk vindt niet allerlei ongezonde maar oh, zo lekkere dingen mee te nemen.

Na bijna een jaar op pad te zijn met het vergezonderen (I know it's not a word) van mijn leefstijl, heb ik ondertussen wel wat tips en tricks die mij helpen iets beter om te gaan met de verleidingen. Een deel van die verleidingen zijn echt heel goed te verhelpen.

Allereerst! Zorg dat je met een gevulde maag naar de winkel gaat. Ik weet dat het algemeen bekend is, maar het is wel echt een super simpele manier een eerste trigger tegen te gaan. Een gevulde maag zorgt gewoon simpelweg voor minder trek tijdens het winkelen. Dat zorgt er weer voor dat je minder de behoefte hebt die honger die je ter plekke voelt, te stillen met dingen die je koopt maar heus niet allemaal gelijk gaat opeten.

Ten tweede helpt het om te plannen wat je gaat eten. Als je een doel hebt, een lijstje, dan ga je niet op zoek naar andere dingen. Je hoeft niet treuzelend langs de schappen te gaan. Je weet wat je moet hebben. Je pakt wat je moet hebben en het voorkomt afglijdend gedrag naar oude gewoontes.

Wat mij verder helpt, is om ook een treat voor mijzelf mee te nemen. Eentje die in mijn leefstijl past, maar wat ik wel echt lekker vindt. Dit kan in sommige gevallen zelfs een bepaalde, geplande maaltijd zijn. Ik kan mij dan zo verheugen op dat lekkere eten, dat ik niet eens direct verleidt wordt door het andere lekkers.

Tot slot ga ik als laatste naar die slechte paden toe. Doordat ik vaak een volle kar heb met allerlei producten die ik wel mag eten, heb ik niet meer zoveel behoefte ongezondere keuzes te maken.

Als het gaat om thuis de verleiding weerstaan, heb ik een hele simpele truc. Koop vooral de snoepjes, chips of chocolade waar je zelf niet zo gek op bent. Meestal houden kinderen toch al van dingen waar wij als volwassenen niet super blij van worden. Zo is mijn dochter gek op Smarties. Die eet ik toch niet, dus koop ik liever die. Of is de oudste gek op Pringles. Ook iets waar ik niet gek op ben. Of als een zak patatje joppie chips. Ieuw! Maar zij lusten het graag.

Samengevat!

  1. Ga pas na het eten naar de winkel.
  2. Maak een eetplan en een boodschappenlijstje.
  3. Neem altijd ook een treat voor jezelf mee.
  4. Ga pas als laatste naar de paden waar je de lekkernijen voor de kids gaat pakken.
  5. Kies dingen die de kids echt lekker vinden, maar waar jij zelf niet zo gek op bent.

Ik hoop dat deze vijf tips je helpen de verleidingen iets beter te weerstaan. Op deze manier kan ik het altijd goed volhouden en heb ik zelden zwakke momenten. Ik heb ze natuurlijk wel eens. Het lukt mij ook echt niet altijd om ze te weerstaan. Dat is dan ook prima. Als het maar niet wekelijks voorkomt!