Every woman loves chocolate!

Gepubliceerd op 31 augustus 2020 om 20:49

Toen ik mijn reis begon heb ik mij zeer veel verdiept in welke producten een goede toevoeging waren aan mijn leefstijl. Ik ging er vanuit dat mijn leefstijl vooral zou bestaan uit groene, fruitige producten. Of zich zou richten op smaakloze, saaie en droge producten. Little did I know, zou ik zoveel lekkere producten kunnen eten. Nou ja, lekker… Dit onderdeel is ondertussen mijn favoriete treat of the day, maar de eerste keer dat ik een hap nam had ik het gevoel dat mijn tong droog sloeg.

Iedere avond neem ik een blokje 85% pure chocolade. Ik heb het pure gehalte op moeten bouwen want eerst vond ik de 75% al heftig. Ondertussen word ik echt heel blij van mijn dagelijkse blokje chocolade en voeg ik ook cacao toe aan mijn smoothies of Griekse yoghurt.

 

Nu even terug naar de chocolade op zich. Ik vond het heel verrassend dat een cacao product zo gezond zou kunnen zijn. Het is wel van belang dat je cacao kiest van goede kwaliteit en met een hoog percentage cacao. Doe je dat niet, dan verlies je toch snel de voordelen en verval je in de nadelen van mindere goede kanten van chocolade.

 

Maar wat zijn dan die voordelen? Allereerst is het rijk aan antioxidanten. Cacao blijkt zelfs vele male meer antioxidanten te bevatten dan bijvoorbeeld blauwe bessen die tegenwoordig hip zijn om juist voor die antioxidanten te gebruiken. Ook zou het gebruik van cacao het goede HDL cholesterol in je bloed verhogen waardoor je uiteindelijk minder slecht cholesterol zal aanmaken. Cacao zou zelfs een werking hebben op je insuline en hoe je lichaam hierop reageert. Uiteindelijk betekent dit dat je lichaam beter beschermd raakt tegen diabetes type 2. Cacao bevat ook meerdere soort mineralen en het stofje fenylalanine. Ja, ja, ladies.. Het feit dat je je gelukkiger voelt na het eten van chocolade komt door dit stofje en de hierop volgende aanmaak van dopamine. We are not crazy after all! 😊  Nog mooier, je zou zelfs meer buikvet kunnen verliezen door cacao te gebruiken. Je cortisol niveau (aangewakkerd door stress) zou namelijk verlagen en cortisol zorgt veelal weer voor meer buikvet. Ik ben nog niet klaar hoor! Doordat je door het gebruik van cacao ook nog eens minder trek hebt (omdat het je bloedsuikerspiegel stabieler houdt), heb je langer een verzadigd gevoel en kan je beter je doelen behalen.

 

Het toevoegen van cacao aan je leefstijl heeft dus veel voordelen. Je moet je echter wel bewust blijven van het feit dat je moet kiezen voor goede kwaliteit en nog steeds geen overload aan chocolade moet nemen. Iedere avond een blokje en wat cacao in je smoothie is genoeg om de voordelen van cacao te ervaren zonder teveel calorieën te creëren. Geniet, maar dus wel met mate! :)

r om een tekst te typen.