Food and Flowers

Gepubliceerd op 31 augustus 2020 om 20:56

Zoals voor velen wellicht herkenbaar, word ik ontzetten blij van bloemen. Ik vind ze gezellig, ik vind ze mooi, ze geven mij energie en ik vind mijn huis vaak gewoon frisser als er bloemen staan. Hoewel ik ontzettend gek ben op leuke bloemen in (en om) het huis, heb ik pas sinds kort geleerd hoe leuk en waardevol het toevoegen van bloemen kan zijn als het gaat om je voeding. Niet alleen dat, maar ook heb ik geleerd dat het echt niet vies is! 😊 Ik ben namelijk wel echt een vrouw die sommige dingen gewoon spannend vind om te eten. Zou jij zomaar een viooltje eten? Ik niet..

Enkele weken geleden heb ik een super fijn pakketje ontvangen van Look and Taste. Hierin zaten vier plantjes.. Eetbare plantjes. Ik ben gaan experimenteren met het toevoegen van bloemen aan mijn eten, zowel hartig als zoet. Niet alleen ziet je bord er met een paar bloemen een stuk mooier uit, maar ook voegt het waardevolle vitamines toe. Zo zitten viooltjes vol met vitamine C en andere bloemen zijn weer een goede bron van vitamine D. Ook kan je de blaadjes gebruiken als een soort kruid. Het kan net die pittige smaak toevoegen die je mist. Alsof je een flinterdun radijsje toevoegt. Of dat frisse smaakje dat je zoekt en dan ook nog eens er mooi uitziet. Dat het een beetje een gek idee is om voor het eerst een bloem te eten is niet gek, maar we eten zoveel ‘planten’ dat die bloemetjes eigenlijk helemaal niet zo gek zijn.

Eigenlijk zouden we ook niet verrast moeten zijn. Vroeger werden planten en bloemen voortdurend gebruikt en werden ze ook gebruikt voor hun genezende werking. Er zijn ook vandaag de dag nog genoeg mensen die de helende werking van de bloemen onderzoeken en deze werking proberen te benutten. Persoonlijk wil ik niet zo ver gaan. Ik vind het er leuk uitzien, het geeft een goede extra smaak en het bevat vitamines en in sommige gevallen bepaalde mineralen. Dat zijn voor mij genoeg voordelen. Probeer het ook eens, je zult verrast zijn!!