Sapmeesters

Gepubliceerd op 31 augustus 2020 om 21:06

Zoals jullie ondertussen weten heb ik mij in de afgelopen maanden veel verdiept in verschillende vormen van voeding en verschillende voedingspatronen en diëten. Zo ben ik ook al een paar keer tegen verschillende vast vormen aangelopen. In het dagelijks leven hou ik mij ook aan de regels aan intermittent fasting (zal ik later een blog over schrijven). Restricties tot wat je wanneer eet ben ik dus al wel gewend. Nooit heb ik echter echt een detox of duidelijke vast doorlopen.

 

In samenwerking met Sapmeesters mocht ik van hun een sapdetox testen. Mijn eerste reactie was dan ook: “ja!”. Omdat ik mij al verdiept had in verschillende vastmethodes had ik het gevoel dat een sapdetox prima bij mij zou passen. Wat ik wel heel belangrijk zou vinden is dat de kuur compleet zou zijn. Daarmee bedoel ik, dat je supplementen, vezels een aanvullingen zou hebben op de kuur. Met de supplementen, zemelen, shots, raw balls, noten en bouillon voelde de detox inderdaad als die complete detox die ik zocht.

 

Waarom zou je detoxen? Nou.. Ik merkte al een paar weken dat ik mijn lichaam eigenlijk een restart wilde geven. Ik wilde mijn lichaam reinigen, afvalstoffen laten afvoeren en mijzelf weer fris en sterk voelen.

Eigenlijk was het herstarten van mijn lichaam mijn voornaamste doel tijdens de detox. Ik had niet een extra afvaldoel, hoewel ik me ook weer niet voor kon stellen dat ik niet zou afvallen.

Na de drie shots (die ik wel erg krachtig vond qua smaak) nam ik op mijn intermittent fasting tijden de sappen. De sappen waren in een schema ingedeeld. Dit vond ik erg fijn en een kleine stok achter de deur zodat je niet aan het einde alleen nog de mindere smaken over zou houden. Overigens waren de sappen erg fris, lekker en voedzaam. De soep nam ik aan het einde van de dag. De soep was wel een grote noodzaak. Door alle koude sap die toch over het algemeen een frisse smaak achterlaat, merkte ik iedere avond een behoefte te hebben voor iets hartigs. De soep was dus meer dan welkom. Hij was niet alleen hartig van smaak, maar ook gaf hij even dat warme, comforting gevoel.

Gedurende de detox ontwikkelde ik de tweede dag een enorme hoofdpijn en moeheid. Ik was voorafgaand aan de detox al erg moe, en het loslaten van alle afvalstoffen hielp in dat licht niet bij mijn gevoel.

De laatste dag van de kuur voelde ik mij een stuk beter. Ik had juist dat frisse en heldere gevoel weer terug wat ik al weken had gemist.

Na afronding van de kuur kon ik concluderen dat je absoluut een reiniging doormaakt. Je verliest heel veel afvalstoffen, je darmen krijgen een reset en je raakt ook echt wel een beetje gewicht kwijt. Ik was 1 kg kwijt in drie dagen. Dit zal met name vocht geweest zijn, maar alsnog fijn om die herstart te krijgen.

De kuren die aangeboden worden zijn niet goedkoop, maar gelet op het gemak en de compleetheid van de kuren vind ik het geld zeker wel waard! Ik zou het absoluut vaker willen doen.

Al met al ben ik zeker tevreden en ik zal dit ook echt zelf vaker willen doen. Omdat ik zo blij ben met de goede sapkuur van Sapmeesters, mag ik jullie ook een kortingscode aanbieden. Gebruik de code ‘myfoodylife’ en ontvang op iedere bestelling 10% korting!

Probeer het gewoon een keer! Je zult versteld staan van hoe ‘makkelijk’ het is en hoe goed je je daarna weer voelt!