Micro greans? Try them!

Gepubliceerd op 4 september 2020 om 21:32

Gebruik jij ze al? Als je het hebt over een makkelijk en handig product, horen kiemgroenten er ook bij. Ze zijn zo easy in gebruik, brengen zoveel smaak met zich mee, hebben een fijne structuur en (last but not least) bevatten ook nog eens zoveel waardevolle voedingstoffen. Sinds ik ze ontdekt heb, kan ik er geen genoeg van krijgen. Bij bijna alle hartige gerechtjes kan je ze zo makkelijk toevoegen. Of het nou een omeletje is waar je nog kiemgroente mee eet, of een cracker of wrap. Het kan zo makkelijk net de juiste toevoeging zijn. Doordat de plantjes net ontkiemt zijn hebben ze ook een lekkere en bijna crunchy structuur. Precies die bite die je soms even mist. Het ene plantje smaakt pittig of bijna radijs achtig en het andere is fris.

Niet alleen de eetbeleving krijgt dus een boost van kiemgroentes, maar ook zitten de plantjes propvol met antioxidanten. Is dat ergens goed voor? Ja, antioxidanten is eigenlijk een bepaalde groep vitames en mineralen die zogenoemde ‘vrije radicalen’ in het lichaam tegen gaan. Die vrije radicalen kunnen cellen aantasten waardoor in sommige gevallen ziektes kunnen ontstaan. Daarnaast bevorderd het eten van kiemgroentes de spijsvertering. Dat heeft met name te maken met het feit dat, ten opzichte van het eten van zaden, het plantje voor verteert is door de ontkiemen. Dat maakt dat in sommige gevallen de voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden. Maar ook bepaalde eigenschappen van de kiemgroentes zouden klachten kunnen verminderen als je maagklachten hebt.

 

Al met al best wat voordelen. In de winkel kan je tegenwoordig hele makkelijke bakjes vinden met kiemgroentes. Ze zijn eigenlijk altijd laag in prijs wat natuurlijk ook altijd fijn is. Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om zelf wat kiemplantjes te zaaien en ze dus zelf te kweken. Ik heb daarvoor de potjes gebruikt van Grown. Je ontvangt handige bakjes, aarde, zaadjes en een knipschaartje! Wil je dus echt snel klaar zijn, zou ik zeker wat potjes bij ze bestellen!

 

Probeer het ook eens, die kiemgroentes! 😊