Kumquats Gin Cocktail

Van kumquats kan je een heerlijke marmelade maken. Van die marmelade, gaan wij weer een super fijne cocktail maken. Heel easy maar erg verfrissend. De bij sinasachtige smaak van de marmelade is ontzettend goed te combineren met gin. Een feestje in een glas!

Lees meer »

Kumquats Kardemom Marmelade

Deze kleine smaakbommetjes zijn ontzettend smaakvol. De sinaasappel smaak die bijna prikkelt op je tong is een heerlijk ingrediënt voor het maken van een heerlijke marmelade. Niet alleen is die Marmelade lekker op wat geroosterd brood, maar ook een perfecte combinatie naast een Frans kaasje. Veel plezier met het maken van deze marmelade!

Lees meer »

Zoete Aardappelsoep

Zoete aardappel kent inmiddels al een lange opmars. Nu al weer heel wat jaren geleden werd de zoete aardappel in Nederland bekender. In eerste instantie als een vervanger van de reguliere aardappel. Inmiddels denk ik dat veel mensen de zoete aardappel veel meer gebruiken niet alleen als substituut voor de oerhollandse aardappel. Met dit recept maak je in ieder geval een heerlijke zoete aardappel soep met een pittig randje. Veel plezier en geniet er van.

Lees meer »

Carambola Christmas Pie

Wat is er meer toepasselijk bij kerst dan de sterrenvrucht. Deze smakelijke vrucht is perfect voor deze tijd van het jaar. Niet alleen ziet hij er ontzettend kernachtig uit, maar ook smaakt hij ontzettend heerlijk. Deze makkelijke pie is dan ook de ideale pie voor de kerstdagen.

Lees meer »

Gevulde kersttulband

Voor mij zijn kerstsmaken zoet, maar ook altijd heel hartig. Toen ik deze maand de vijgen voorbij zag komen, wist ik zeker dat ik hiermee een heel geslaagde kersttulband kon maken. De vijgen heb ik gecombineerd met pure chocolade, rozijnen en walnoten. Een perfecte combinatie en daarbij is deze tulband ook nog eens heel makkelijk te maken.

Lees meer »

Paarse zoete aardappel Rolls

In Azië wordt deze aardappel veel meer gebruikt, en vooral ook gebruikt als basis voor een paarse jam. Die jam is de inspiratie voor dit recept. Een klein beetje aangepast, maar ontzettend smakelijke manier om de aardappel te gebruiken. Ik weet het, het klinkt heel raar om een aardappel te gebruiken in een zoet brood, maar trust me! Het smaakt heerlijk.

Lees meer »

Pumpkin Pasta

Het is najaar en dan komen de pompoenen weer overal naar voren. Het is een echte najaarsgroente. Tegenwoordig wordt pompoen ook veel gebruikt in zoete gerechten. Ik wilde een keer wat anders proberen en heb gekozen om de pompoen te verwerken in een pasta. In zowel de saus, als in geroosterde blokjes. Veel kookplezier en geniet van het gerecht.

Lees meer »

Pineapple Rum Cake

Als ik aan ananas denk, dan denk ik stiekem toch ook heel snel aan cocktails. Helaas is het weer er niet naar om een zomerse cocktail te maken. Ik besloot daarom een andere kant op te gaan. Ik heb echter wel de rum in mijn gedachten gehouden. Dit keer heb ik dan ook een Ananas Rum Cake voor jullie gemaakt. Geniet er van! 

Lees meer »