Boodschappen

Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik kan mij heel goed voorstellen dat het doen van boodschappen tijdens het aanpassen van de leefstijl echt moeilijk is. Ik heb ook zelf nog steeds momenten dat ik het moeilijk vindt niet allerlei ongezonde maar oh, zo lekkere dingen mee te nemen.

Lees meer »

December maand

It's the most wonderful time of the year. Of, beter gezegd, It's the most delicious time of the year!! Right? Ik ben gek op de decembermaand. Niet alleen om het eten, maar ook gewoon de warmte (binnen dan) en de gezelligheid. Het geneuzel, de lichtjes, de sfeer, het kneuterige genieten en de spanning van de kids als de pakjes zich gaan verzamelen onder de boom. I love it. Daarentegen staat de hele maand natuurlijk ook in het teken van lekker eten. We beginnen de maand met Sinterklaas en of je dat nou uitgebreid viert of niet, iedereen krijgt wel ergens een boterletter, speculaas of een chocolade letter.

Lees meer »

My Week Of Carbs

Als je eenmaal een ander leefstijl hebt ontwikkeld, vraag je je soms toch af wat nou de voordelen zijn en de waarom je van je oude leefstijl af wilde. Ten minste, ik had dat wel. Niet persé dat ik terug wilde, maar ik wilde even iets meer carbs toestaan om ook weer een keer goed te documenteren wat voor mij nou verschillen zijn. Mijn voornemen was dus: je mag weer wat suikers binnen krijgen en je mag ook weer carbs eten als dat zo uitkomt. Ik wilde ook een paar dingen vooral niet toestaan. Dat was met name: (1) liever geen brood eten en ook (2) niet teveel snacken. Vooral doordeweeks is dat niet toegestaan.

Lees meer »

Body Positivity

Body positivity.. Je hoort het overal tegenwoordig. Het klinkt super goed en inderdaad… positief! Toch vind ik het deels een lastig concept. Het idee is prachtig, maar ik heb echt sterk het gevoel dat het minder simpel is dan dat het lijkt en men verwacht. Òf, dat toch de verkeerde boodschap overkomt dan wat men hoopt.

Lees meer »

Intermittent Fasting

Wat zeg? Fasting? Is dat hetzelfde als vasten? Als in, niet eten.. Als in, verhongeren? Als in, waarom zou je dat willen? Dit was ongeveer mijn eerste reactie toen ik ook maanden geleden hier ooit iets over hoorde. Waarschijnlijk ben ik nogal sloom want eerlijk gezegd kende ik de hele way of life die daarbij hoort niet. Niet ontbijten? Of in ieder geval, later ontbijten? Gaat dat niet regelrecht in tegen de principes van het voedingscentrum en hoe zit het dan met ‘het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag’. Ik snapte er niets van.

Lees meer »

Micro greans? Try them!

Gebruik jij ze al? Als je het hebt over een makkelijk en handig product, horen kiemgroenten er ook bij. Ze zijn zo easy in gebruik, brengen zoveel smaak met zich mee, hebben een fijne structuur en (last but not least) bevatten ook nog eens zoveel waardevolle voedingstoffen. Sinds ik ze ontdekt heb, kan ik er geen genoeg van krijgen. Bij bijna alle hartige gerechtjes kan je ze zo makkelijk toevoegen. Of het nou een omeletje is waar je nog kiemgroente mee eet, of een cracker of wrap. Het kan zo makkelijk net de juiste toevoeging zijn. Doordat de plantjes net ontkiemt zijn hebben ze ook een lekkere en bijna crunchy structuur. Precies die bite die je soms even mist. Het ene plantje smaakt pittig of bijna radijs achtig en het andere is fris.

Lees meer »

Mealprepping! Mijn tips!

Het eerste wat ik eigenlijk voortdurend te horen krijg is: “ja, maar het kost zoveel tijd!”. Kennelijk heerst het idee dat het veel tijd kost om gezond eten voor te bereiden. Zeker in tijden van drukte en veel verplichtingen, lijkt het alsof iedereen denkt dat voorbereiden van een gezonde lunch meer tijd kost dan de klassieke lunch. Het is alleen de grote misvatting! Natuurlijk had ook ik dit gevoel en idee, echter, ik ben er achter dat het niet een kwestie van tijd is, maar een kwestie van aanpassen van de gewoontes. Daarbij.. Door gezond te eten heb je meer energie en dus kost het uiteindelijk wel minder moeite dan dat je nu verwacht.

Lees meer »

Sapmeesters

Zoals jullie ondertussen weten heb ik mij in de afgelopen maanden veel verdiept in verschillende vormen van voeding en verschillende voedingspatronen en diëten. Zo ben ik ook al een paar keer tegen verschillende vast vormen aangelopen. In het dagelijks leven hou ik mij ook aan de regels aan intermittent fasting (zal ik later een blog over schrijven). Restricties tot wat je wanneer eet ben ik dus al wel gewend. Nooit heb ik echter echt een detox of duidelijke vast doorlopen.

Lees meer »

Smoothies

Ik hoor het steeds meer: "Ja, maar ik heb daar geen tijd voor!" of "Ja, maar hoe doe je dat dan?".. Nou, dat eerste kan ik gelijk uit de lucht helpen. Het maken van een smoothie kost zeker niet meer tijd dan het maken van een broodje kaas. Het is echt een kwestie van anders leren denken en je basis leren aanpassen. Waar je normaal denkt “goh, wat kan ik op mijn brood doen”, moet je je nu afvragen wat je in huis hebt voor een smoothie. Ik heb daarom een paar basis producten altijd in huis en deze laten mij nooit in de steek om te dienen als perfecte ingrediënten voor mijn smoothies. Daarbij heb ik altijd een paar vaste uitgangspunten voor mijn smoothies.

Lees meer »

Food and Flowers

Zoals voor velen wellicht herkenbaar, word ik ontzetten blij van bloemen. Ik vind ze gezellig, ik vind ze mooi, ze geven mij energie en ik vind mijn huis vaak gewoon frisser als er bloemen staan. Hoewel ik ontzettend gek ben op leuke bloemen in (en om) het huis, heb ik pas sinds kort geleerd hoe leuk en waardevol het toevoegen van bloemen kan zijn als het gaat om je voeding. Niet alleen dat, maar ook heb ik geleerd dat het echt niet vies is! 😊 Ik ben namelijk wel echt een vrouw die sommige dingen gewoon spannend vind om te eten. Zou jij zomaar een viooltje eten? Ik niet..

Lees meer »

Every woman loves chocolate!

Toen ik mijn reis begon heb ik mij zeer veel verdiept in welke producten een goede toevoeging waren aan mijn leefstijl. Ik ging er vanuit dat mijn leefstijl vooral zou bestaan uit groene, fruitige producten. Of zich zou richten op smaakloze, saaie en droge producten. Little did I know, zou ik zoveel lekkere producten kunnen eten. Nou ja, lekker… Dit onderdeel is ondertussen mijn favoriete treat of the day, maar de eerste keer dat ik een hap nam had ik het gevoel dat mijn tong droog sloeg.

Lees meer »